Paieška
lt en

15 metų draugystė – nepakeičiami patirčių mainai

2023-06-15
15 metų draugystė – nepakeičiami patirčių mainai

Pasvalio rajono savivaldybės delegacija birželio 9–13 dienomis lankėsi Obernkircheno savivaldybėje (Vokietija), su kuria Pasvalio rajono savivaldybė dar 2008 metais pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Per 15 draugystės metų abiejų savivaldybių delegacijos ne kartą viešėjo vieni pas kitus, nuoširdžiai dalijosi gerąja patirtimi švietimo, turizmo, žemės ūkio, sveikatos apsaugos, infrastruktūros srityse, domėjosi kultūra ir šalių papročiais.

Šiais metais Pasvalio rajono delegaciją, vykusią į Obernkircheno savivaldybę, sudarė Savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas, Savivaldybės administracijos direktorius Povilas Balčiūnas, Savivaldybės tarybos nariai Danutė Jablonskytė-Raščė, Linas Kruopis ir Jurgita Vaitiekūnienė.

Delegacijos nariai dalyvavo Obernkircheno savivaldybės šventėje „Schützenfest“, kur stebėjo, ką gali sukurti savanoriškas judėjimas, lankėsi ūkyje, kuris gamina dujas, elektrą ir šilumą, aplankė vietą, kur kasmet įvyksta bent 40 nuotolinių santuokų. Netoli nuo Obernkircheno esančioje pilyje vyko didelė paroda, kurioje demonstruojama ir parduodama gausybė įvairių produktų. Savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas sakė, kad į šią parodą vokiečiai važiuoja šimtus kilometrų, kad tik galėtų ką nors įsigyti Kunigaikščio pilyje.

Su Obernkircheno savivaldybės mere Dörte Worm-Kressin ir šios savivaldybės tarybos nariais buvo aptartos tolimesnio bendradarbiavimo perspektyvos: vokiečius domino galimybės plėtoti glaudesnius ryšius su bendrojo lavinimo, muzikos ir sporto mokyklomis, ligonine, ūkininkais, užimtumo tarnyba, priešgaisrine tarnyba, muziejumi, kultūros centru; buvo kalbėta ir apie glaudesnį nevyriausybinio sektoriaus, vietos bendruomenių bendradarbiavimą.

Baigiantis šventei, buvo apdovanoti geriausi šauliai jaunimo ir suaugusiųjų grupėse. Įdomu tai, kad jaunimo grupėje nugalėjo 12-metis: kiekvienas dalyvis galėjo iššauti du kartus, o nugalėtoją lėmė milimetrai.

Pasvalio rajono savivaldybės delegacijos nariai dėkojo šeimininkams už įspūdingą šventę ir draugystės 15 metų sukakties paminėjimą bei vylėsi, kad ateityje bendradarbiavimas bus dar aktyvesnis.

Savivaldybės administracijos informacija

Dalintis Facebook